Rareș Bogdan – mesaj către români: “Vă asigur că nu părăsim trei ani și două luni guvernarea. Noi vom guverna”

După câștigarea alegerile de către Florin Cîțu, europarlamentarul PNL, Rareș Bogdan, se crede invincibil în #echipacâștigătoare. Pare că nimeni și nimic nu mai poate să doboare Guvernul Cîțu, nici măcar moțiunea de cenzură de marți.

Noi vom guverna. PNL va rămâne la guvernare, vă asigur că nu părăsim trei ani și două luni guvernarea, sau trei ani și trei luni de zile, că vom guverna, Florin Cîțu va rămâne premier și îi așteptăm pe toți cei responsabili, nu neapărat în bloc – dacă nu doresc ca partide politice să susțină un guvern PNL, îi invit ca indivizi, îi invit ca oameni care iubesc țara asta. Nu există o abordare om cu om, noi venim și o spunem în mod public. Toți cei care consideră că România asta merită o șansă, și avem șansa acestor bani europeni deloc puțini din PNRR, și de asemenea că România are o șansă să traverseze și această perioadă grea care urmează din cauza valului 4 al pandemiei să voteze în cunoștință de cauză, respectiv să susțină un guvern responsabil. Dacă domniile lor consideră că nu este așa, sigur, au libertatea să voteze împreună, domnul Bulai umăr la umăr cu domnul Târziu, domnul Ciolacu umăr la umăr cu domnul Simion, nicio problemă, e și asta o opțiune.

Fiecare politician din această țară, fiecare jurnalist știe că pe sistemul constituțional românesc este imposibil să declanșezi alegeri anticipate, imposibil. Pentru că nu poți obține majoritate la al treilea guvern, nu ai cum să obții pentru că o bună parte din parlamentarii prezenți acolo care au intrat prima dată în Casa Poporului au toate șansele să nu mai intre niciodată, deci nu veți obține anticipate. Nu se pot obține, acesta este sistemul constituțional. (…) Nu se pot obține alegeri anticipate pe sistemul constituțional actual”, a spus Rareș Bogdan.