Raportul științific al Universității Cattolica despre pandemie, prezentat de jurnaliştii La Stampa

În raportul Cattolica-Stampa din această săptămână, sunt analizeate în principal, articole științifice internaționale privind evoluția luptei împotriva Covid, Analiza noutăţilor mondiale despre pandemie: tratamente în curs de aprobare și evoluția campaniei de vaccinare, studii privind vitamina C și lactoferina.
Rubin R. analizează într-un editorial posibilitatea de a efectua la domiciliu teste antigenice rapide, a căror utilizare a fost recent autorizată de FDA americană, care a aprobat deja 7. Aceste teste sunt vândute în farmacii, însă pot se pot găsi și fără prescripție medicală pe rafturile supermarketurilor, sau printr-o comandă Amazon. Deși aceste teste sunt ușor de realizat și au rezultate aproape imediate, merită subliniat faptul că nu pot și nu trebuie să înlocuiască tamponul biomolecular, deoarece pentru aceste teste există un anumit număr de rezultate false negative, adică de persoane care, în ciuda faptului că sunt infectate, nu sunt detectate de test, scrie La Stampa.

Motivele acestei false negativităţi sunt diferite și pot deriva atât dintr-un defect în colectarea probei, cât și din faptul că sunt efectuate într-o fază incipientă a infecției. Odată admise aceste limitări, totuși, se poate recunoaște că efectuarea testelor rapide la domiciliu s-ar putea dovedi un instrument important pentru conținerea pandemiei Covid-19 în contexte specifice.
Medicina personalizată
Caputo V. și alții abordează o chestiune care până acum a rămas în umbră din cauza datelor pandemiei și a gravităţii acesteia. E vorba de așa-numita medicină personalizată, sau de precizie.
Acest tip de abordare, care a găsit o aplicare largă și pozitivă în alte contexte, cum ar fi oncologia, s-ar putea dovedi utilă și în cursul infecțiilor virale. În acest articol, în special, se face referire la o cinetică diferită a dispariției virusului SARS-CoV-2 legată de variante și la faptul că subiecții de sex masculin au o încărcătură virală mai mare dar și o scădere mai rapidă a acesteia.

 » Aflați mai multe informații aici.