Ramona Chiriac: Pentru mine, este o onoare să reprezint Uniunea Europeană în România

Noua şefă a Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, Ramona Chiriac, afirmă, la preluarea mandatului, că această funcţie reprezintă pentru ea „o oportunitate de a fi parte din prezentul şi viitorul României”.

„Pentru mine, este o onoare să reprezint Uniunea Europeană în România, după ce aproape 10 ani am reprezentat România şi pe români în Germania, în diferite mandate. Văd noul meu rol ca o oportunitate de a fi parte din prezentul şi viitorul României, de data aceasta la nivel european”, spune ea, potrivit unui comunicat al Reprezentanţei.

Ramona Chiriac face referire şi la Next Generation EU, „care înseamnă mai mult decât un plan de redresare: este o şansă unică de a transforma România şi de a crea oportunităţi”.

„Next Generation EU va contribui la construirea unui viitor mai verde şi mai sustenabil pentru România, prin sprijinirea tranziţiei verzi şi digitale”, noul şef al Reprezentanţei CE.

O altă prioritate din mandatul şefei Reprezentanţei o reprezintă Conferinţa privind viitorul Europei.

„Ne permite tuturor să dezbatem o viziune comună asupra a ceea ce dorim să fie Uniunea”, adaugă Ramona Chiriac.

***
Comisia Europeană are Reprezentanţe în toate capitalele statelor membre ale Uniunii Europene şi birouri regionale la Barcelona, Bonn, Marsilia, Milano, Munchen şi Wroclaw. Reprezentanţele sunt „ochii, urechile şi vocea” Comisiei la faţa locului, în statele membre ale UE, interacţionând cu autorităţile naţionale, cu părţile interesate şi cu cetăţenii şi informând mass-media şi publicul cu privire la politicile UE. Şefii reprezentanţelor sunt numiţi de preşedintele Comisiei Europene şi sunt reprezentanţii săi politici în statul membru în care sunt detaşaţi.