Raluca Turcan, anunţ important pentru bugetari

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, duminică, la România TV, că „nu a pus nimeni gând rău angajaţilor de la stat”, însă aceştia trebuie să se adapteze modului în care evoluează societatea. De asemenea, nu sunt excluse concedieri în cazul în care bugetarii nu se vor adapta procesului de digitalizare.

Raluca Turcan a afirmat, la România TV, că ar vrea ca în toate instituţiile de stat să fie realizată o evaluare a performanţei angajaţilor odată cu procesul de digitalizare.

„Nu şi-a propus nimeni să facă concedieri. Nu a pus nimeni gând rău angajaţilor de la stat. Ce ne dorim, însă, e să apropiem instituţiile publice de cetăţean, să le facem mai flexibile, mai eficiente şi în acelaşi timp şi angajaţii să ajungă să răspundă unor provocări pe care le au pentru că aşa evoluează societatea.

E important să se adapteze acestor competenţe digitale. E important să se realizeze cursuri, pregătiri de competenţe digitale, eventual de recalificări pentru o parte din angajaţii care nu pot răspundă acestor cerinţe”, a spus ministrul Muncii.

De asemenea, Raluca Turcan a dat de înţeles că ar putea fi concedieri dacă unii angajaţi de la stat nu-şi pot îndeplini atribuţiile.

„Despre concedieri nu e firesc să vorbeşti pentru că lumea o să intre într-un soi de teamă sau teroare cu care unii politicieni au reuşit să amăgească oamenii.

Nu-şi pune nimeni problema cum să intre cu buldozerul şi să facă concedieri. Dacă sunt oameni care nu-şi pot îndeplini atribuţiile, sunt evaluări punctuale”, a apus Raluca Turcan.

Sursă text: stiripesurse.directorylib.com

Sursă foto: digi24.ro