Raluca Turcan a început să promită: „50 de milioane euro, prin PNRR, pentru centre de recuperare pentru copii cu dizabilități”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, s-a apucat de promisiuni. Împrumutul PNRR este livrat populației ca un proiect salvator pentru România. Raluca Turcan promite 50 de milioane euro, prin PNRR, pentru dezvoltarea a aproximativ 150 de servicii comunitare pentru copii, respectiv centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, centre de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

„O analiză pe care am făcut-o la nivelul direcțiilor generale de asistență socială și protecția copilului ne arată că avem doar 3 600 de asistenți sociali, în condițiile în care necesarul ar fi de 12 000. Prin parteneriate cu universitățile, vom crește numărul de locuri pentru specializarea de asistență socială din învățământul superior la distanță, pentru că nu putem crește calitatea serviciilor asigurate în lipsa personalului pregătit și corect remunerat.

Se are în vedere și dezvoltarea infrastructurii sociale prin alocarea a 50 de milioane euro, prin PNRR, pentru dezvoltarea a aproximativ 150 de servicii comunitare pentru copii, respectiv centre de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități, centre de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.”, susține Raluca Turcan.

Ministrul Muncii a mai anunțat că Ministerul și ANDPDCA vor pune în scurt timp bazele standardizării și acreditării ocupației de analist comportamental, care oferă servicii terapeutice utile familiilor care au copii cu probleme de sănătate mintală.