Raisa Enachi – de Ziua Educației: „Ar merge Klaus Iohannis să prezinte „România Educată” la o școală cu toaleta în fundul curții?”

Pe 5 octombrie am sărbătorit Ziua Mondială a Educației, moment în care mai marii noștri conducători au ținut să vină cu un discurs pompos despre educație și rolul profesorului în actul educațional. Klaus Iohannis a ținut să aducă în mintea românilor programul lui de suflet „România Educată”, dar nu a vrut să spună nimic despre școlile care în anul 2021 au încă toaleta în fundul curții.

Raisa Enachi, deputat AUR de Vaslui, a ținut să arate situația actuală a României sub aspectul actului educaţional:
„Chiar dacă în anul școlar 2019-2020 am avut cea mai mare rată de absolvire din ultimii 5 ani, totodată am avut și cel mai mic număr de elevi și studenți înscriși într-o formă de învățământ, potrivit datelor INS.

Foarte bine, dar știți că peste două sute de mii de români nu au absolvit nici o formă de învățământ? Datele apar în contextul în care, în anul 2020, de la vârful Ministerului Educației au fost transmise mesaje de relaxare a evaluării și notării elevilor și studenților.

În anul 2020 au fost înregistrate cele mai multe note de 10 la Bacalaureat și la Evaluarea Națională, iar ratele de promovare au fost și ele dintre cele mai mari din ultimii ani. Dar să nu uităm că anul școlar trecut au fost unul triplu electoral. „România Educată” a președintelui Klaus Iohannis trebuia să arate bine în cifre. În realitate nu mai conta!

Responsabilitatea executivă a președintelui și Guvernului sunt vorbe în vânt! Ne trebuie, în România, un învăţământ modern, nu cu toaletă în fundul curții! Ar merge președintele Iohannis să participe la deschiderea anului școlar și să prezinte Proiectul „România Educată” la o asemenea școală? Să știți, domnule președinte, că în Vaslui avem asemenea școli. Vă invităm în vizită, chiar dacă nu avem încă teren de golf!„, spune Raisa Enachi, deputat AUR.