Raisa Enachi (AUR), întrebare pentru Nicolae Ciucă: Cum protejați familia naturală?

În urma deciziei CEDO care obligă România să recunoască familiile formate din persoane de același sex, Raisa Enachi solicită premierului Nicolae Ciucă să transmită cum protejează Guvernul familia naturală. Deputata AUR reiterează faptul că partidele din arcul guvernamental trebuie să apere viziunea poporului român asupra noțiunii de familie și să descurajeze astfel de practici – aceste instituții nu pot obliga statul român să facă modificări legislative.

„Fiecare națiune are ca fundament existențial o serie de tradiții, atât culturale, cât și istorice, iar dreptul familiei se bazează și pe aceste tradiții și concepții ale fiecăruia dintre noi, astfel că statutul celor care coabitează nu poate fi definit de vreun text european sau internațional, cu atât mai mult, nu poate fi emisă pretenția de a schimba o lege funcțională pentru recunoașterea cuplurilor și căsătoriilor între persoanele de același sex, gest care este un atac la adresa familiei naturale!”, subliniază Raisa Enachi, cu referire la decizia CEDO din 23 mai 2023.

Deputata afirmă că familia naturală trebuie să rămână în granițele ei firești, „pentru că acesta este singurul mod prin care țara noastră va evolua, fără să derapeze în zona absurdităților care ne vor dezbina prin obligativitatea acceptării reconstruirii conceptului de familie”.

În acest context, Raisa Enachi solicită premierului Nicolae Ciucă să transmită:

  1. Care este poziția clară a Guvernului pe care îl conduceți cu privire la decizia CEDO?
  2. Va contesta Guvernul decizia CEDO contra României la Marea Cameră?
  3. Ce măsuri pentru promovarea și încurajarea natalității în România ați susținut și promovat până acum, având în vedere declinul, emigrarea și îmbătrânirea accentuată a populației?

Reamintim că Alianța pentru Unirea Românilor a solicitat Guvernului să conteste decizia CEDO privind căsătoriile între persoanele de acelaşi sex. România are la dispoziție trei luni pentru a face acest lucru.