Raisa Enachi (AUR) despre introducerea unui prag pentru abuzul în serviciu: PSD, PNL și UDMR vor doar să aibă spatele asigurat când vine vorba de corupție

Raisa Enachi a declarat, într-o declarație politică, referitor la proiectul de lege inițiat de Guvern privind modificarea Codului Penal, care prevedea într-una din variante un prag pentru abuzul în serviciu, că PSD, PNL și UDMR încurajează corupția și furtul în rândul funcționarilor publici. Deputata AUR precizează că, de fapt, coaliția de guvernare ar trebui să încurajeze funcționarii statului să lucreze în interesul cetățenilor.

Raisa Enachi a subliniat că este sfidător ca politicienii să vorbească despre un prag de 90.000 sau 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu, în condițiile în care salariul mediu anual al unui român este în jur de 65-70000 de lei. „Românii muncesc mai bine de 4 ani și tot nu câștigă această sumă, iar coaliția de guvernare încurajează furtul! Gândiți-vă la viitorul României! Nu va prospera niciodată dacă se va susține neglijarea muncii și a abuzului în serviciu!”

Deputata AUR a reamintit că partidele aflate la putere au mai avut o astfel de încercare în 2017, celebra OUG 13, din perioada Dragnea. Faptul că PSD-PNL și UDMR au reluat acest demers arată cât se poate de clar că factorul guvernamental nu este preocupat de interesul cetățenilor, ci vrea doar să aibă spatele asigurat când vine vorba de acțiunile pe care le desfășoară.

„Prin aprobarea unei astfel de legi, am îndemna funcționarii publici la furt, fără să fie pedepsiți. Nu este posibil! După ce că, oricum, corupția este la putere în România, acum se dorește și evidențierea acestui lucru! 5 0000 de euro este o sumă cu care poți face destul de multe lucruri, de la consolidările unei instituții publice până la modernizarea unui salon de spital și, clar, nu este o sumă pe care funcționarii publici să și-o poată băga în buzunar și să scape basma curată!”, a mai spus Raisa Enachi, care a subliniat că nu este de acord cu introducerea niciunui prag în privința infracțiunii de abuz în serviciu.