Raisa Enachi (AUR) acuză Guvernul de lipsă de transparență: PNL și PSD vor să treacă proiectul de buget pentru 2022 pe repede înainte

Raisa Enachi, deputat AUR de Vaslui, a acuzat reprezentanții Guvernului de încă un episod de lipsă de transparență, reamintind de modul în care s-au desfășurat procedurile și în cazul PNRR. Executivul a trimis proiectul privind bugetul de stat pentru anul viitor fără să respecte legislația în vigoare, cu unicul scop de a încheia întregul proces înainte de sărbători.

„La fel ați procedat și cu PNRR-ul României! Aseară târziu, Guvernul Ciucă a transmis la Parlament Proiectul Legii Bugetului de stat și Proiectul Legii Bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2022 ! Până astăzi la ora 12 aveam termen să citim, să transpunem în amendamente necesitățile comunităților în care am fost aleși și să le depunem la comisii. Pe repede înainte totul!           

Grupul Alianței pentru Unirea Românilor a muncit până la ore târzii din noapte să facă amendamente, astfel încât să putem construi spitale, să reparăm biserici, să construim creșe și grădinițe, fără a cheltui milioane de euro din banii românilor pe consultanță!  Numai asta vă interesează: cum să obțineți banii românilor ușor, din pix! Vă gândiți puțin cum vor plăti românii facturile la gaze, energie, întreținere din această sumă? Cum își vor cumpăra alimentele pentru masa de Crăciun cu puținii bani rămași”.

Raisa Enachi acuză membrii Guvernului că se grăbesc să treacă bugetul doar pentru a sta liniștiți  de sărbători: „Veți apărea la televizor să urați românilor Sărbători fericite, când majoritatea au burta goală ! Nu vedeți că străzile sunt pline de oameni care protestează că nu le ajung salariile ? Cum veți rezolva cu toate categoriile sociale care ies în stradă ? Cine să vă mai creadă că țineți cu poporul?”