Rafila, după ce directoarea spitalului din Urziceni a fost demisă de primar: „Nu cunosc instituţia suspendării managerului”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri că nu cunoaşte „instituţia suspendării” managerului unui spital, după ce primarul din Urziceni, Constantin Sava, a suspendat-o din funcție pe Daniela Elena Ianuș, managerul Spitalului Urziceni.

Întrebat cum vede decizia suspendării managerului Spitalului din Urziceni, Alexandru Rafila a răspuns, la o conferinţă de presă: „Este decizia celui care a încheiat contract de management cu acest manager, nu cunosc instituţia suspendării managerului. Eu personal nu o cunosc. Cred că totuşi trebuie să insistaţi încât aceşti oameni care conduc oraşul Urziceni să îşi asume nişte responsabilităţi”. Rafila a afirmat că în anul 2009 reprezentanţi ai autorităţilor locale au dorit ca gestionarea unor spitale să fie realizată de aceste autorităţi. „Toată lumea a vrut spitale (n.r. – autorităţile locale) în 2009. Gestionarea responsabilă a acestor spitale întârzie sau lipseşte în foarte multe locuri”, a susţinut ministrul. Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a anunţat, miercuri, suspendarea din funcţie a managerului Spitalului Urziceni, Daniela Elena Ianuş.