Actualitate

Rafila: Dacă ajungem la 900 de paturi ocupate la terapie intensivă, putem lua în considerare ridicarea unor restricţii

Rafila: Dacă ajungem la 900 de paturi ocupate la terapie intensivă, putem lua în considerare ridicarea unor restricţii
Distribuiți acest articol!

Restricţiile vor fi relaxate în anumite condiţii şi trebuie să avem cel puţin doi paşi, iar, dacă în perioada următoare numărul de paturi la terapie intensivă va scădea la 900, ar putea fi luată în considerare ridicarea unor restricţii, precum purtarea măştii în public sau creşterea gradului de ocupare în restaurante şi săli de teatru, a declarat, joi, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit g4media.

„Restricţiile vor fi relaxate în anumite condiţii şi trebuie să avem cel puţin doi paşi de relaxare. Vă dau un exemplu, care nu e un exemplu chiar imaginar, el a rezultat şi în urma discuţiilor cu diverşi colegi din zona de sănătate publică. Aţi observat că atunci când am discutat despre şcoli am renunţat la incidenţă.

Nu am mai legat funcţionarea şcolilor de incidenţă, ci am legat-o de gradul de ocupare a locurilor în spitale. De ce? Peste tot s-a observat că această tulpină omicron produce foarte multe cazuri, dar relativ puţine internări şi relativ puţine la terapie intensivă.

În România nu a fost chiar aşa, am avut destul de multe internări, am avut un grad de ocupare la terapie intensivă până în jur de 65%, cam 1.200 din cele 1.800 de paturi au fost ocupate. Şi acum încercăm să aplicăm acelaşi algoritm şi în cazul relaxărilor.

Adică, dacă numărul de paturi ocupate la terapie intensivă scade la jumătate, adică 900 de paturi…nu suntem departe. Am avut o reticenţă în a lua măsuri din ce cauză? Pentru că la terapie intensivă, cu toate că numărul de cazuri scădea, la terapie intensivă a rămas cam acelaşi, tot timpul am avut în jur de 1.100 de paturi ocupate.

Şi acum, de două zile, am văzut o scădere mai consistentă. Dacă trendul acesta va continua în perioada următoare şi ajungem la 900 de paturi,

 » Aflați mai multe informații aici.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...