Raed Arafat și Adrian Streinu Cercel, în vizorul AUR. George Simion: vom cere extinderea cercetării penale privind achiziţiile de vaccinuri!

În timpul unei conferințe de presă, George Simion a declarat că partidul va cere extinderea investigației penale asupra achizițiilor din perioada pandemiei, incluzându-i pe Raed Arafat și pe Adrian Streinu Cercel. Liderul AUR a amintit că Streinu Cercel a recunoscut într-o emisiune TV că a primit sponsorizări de la o companie farmaceutică care produce vaccinuri.

„Domnul senator PSD, Adrian Streinu Cercel, s-a denunțat în direct cu privire la sponsorizări din partea unei mari companii farmaceutice producătoare de vaccinuri. Vreau să anunț că în numele AUR vom cere extinderea cercetării penale pentru achizițiile din timpul pandemiei și la domnul Raed Arafat și la actualul senator PSD, Adrian Streinu Cercel.

Stăm la baza înființării comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei. Le-a fost frică celor care conduc această instituție să ne lase să prezidăm această comisiei, conform cutumei. Multe lucruri nu se mai respectă pe algoritmul politic și pe cutumă parlamentară de când AUR este aici. Nu ne-au acordat funcția de președinte al comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei.

Credem că este absolut necesar ca după doamna Mihăilă, domnul Voiculescu, domnul Cîțu să se extindă această cercetare penală și să fie inculpați și ciocli pandemiei, domnul Raed Arafat, domnul Adrian Streinu Cercel, și nici reprezentantul României la OMS de la acea vreme nu cred că ar trebui ocolit, actualul ministru al sănătății”, a spus George Simion.