Raed Arafat îl contrazice pe Vlad Voiculescu

În urma incendiului de la Spitalul Matei Balș din Capitală, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că familiile pacienților au fost contactate târziu din cauza unei probleme cu datele de contact. Raed Arafat, însă, îl contrazice pe acesta și spune ce s-a întâmplat cu adevărat.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) și secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost prezent vineri seara în emisiunea ”Punctul de întâlnire”. Acesta a precizat ce s-a întâmplat, de fapt, în ceea ce privește contactarea familiilor pacienților aflați la Spitalul Matei Balș din Capitală.

Potrivit lui Raed Arafat, autoritățile din MAI au făcut eforturi pentru a lua legătura cu familiile oamenilor, încă de dimineață.

La ora 9 erau active două numere de telefon la M.A.I. La Dispeceratul de coordonare a urgenţelor, două persoane au început să preia apelurile familiilor, având în faţă o listă, ce a fost completată pe parcurs, cu spitalele unde au fost evacuaţi pacienţii.”, spune Arafat.

Vlad Voiculescu a declarat că accesul la numerele de telefon a fost restricționat.

„Ne-am confruntat cu o problemă aproape hilară, şi anume datele aparţinătorilor. Atunci când un pacient este internat, i se solicită datele a unu sau doi aparţinători. Aceste date sunt notate într-un formular şi acest formular este păstrat doar pe hârtie, iar hârtiile erau în clădirea care a fost sigilată de poliţie. Acesta este motivul pentru care mai degrabă am făcut un număr de telefon şi am aşteptat ca familiile să vină către noi. E hilar, şi înainte de 2016 nu exista nici măcar această procedură cu acest formular cu datele de acces la aparţinători”, a afirmat Vlad Voiculescu într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Sursă text: capital.ro

Sursă foto: stirileprotv.ro