Radu-Vicențiu Grădinaru (AUR): Așa-zisul proiect de țară „România lucrului bine făcut” ne-a transformat în „România falimentului bine gândit”

Rezultatul așa-zisului proiect de țară al președintelui Klaus Iohannis – „România lucrului bine făcut” – este acela că a adus țara în faliment, a declarat deputatul AUR de Botoșani, Radu-Vicențiu Grădinaru. Acesta avertizează că, dacă nu se vor lua măsuri, ne îndreptăm către dispariția noastră ca nație. Declarația a fost făcută în contextul în care situația economică a României se înrăutățește, sistemul educațional este în colaps, iar coaliția PSD-PNL nu are alte soluții în afara măsurilor de austeritate care vor pune presiune pe antreprenorii români.

„Așa-zisul proiect de țară România lucrului bine făcut, un matrapazlâc sforăitor, legat cu panglici ieftine, ne-a transformat în România falimentului bine gândit, care poartă marca Johannis, o catastrofa de proporții biblice. Să sperăm că dulapul de la Cotroceni nu vrea sa îl copieze pe Antonescu și să strige: români, treceți hotarul de nord, în Ucraina! Doamne ferește! În caz că NATO ar ataca Rusia, e foarte clar că România ar fi carne de tun”, avertizează deputatul, într-un comunicat de presă.

În context, Radu-Vicențiu Grădinaru s-a referit și la programul „România educată”, care nu a reușit să aducă nicio îmbunătățire sistemului de educație românesc. Ne confruntăm în continuare probleme ce se agravează de la an la an – abandon școlar, școli care funcționează fără să le asigure condițiile necesare elevilor și tolerarea plagiatului la nivel înalt.

„Programul România educată a fost o cacealma sinistră, care a păcălit o mulțime dintre intelectuali, conștienți că viața într-o țară depinde de nivelul culturii ei. Această cacealma numită România educată n-a reușit să ridice cu nici măcar un centimetru educația, un program care a virat, cum a spus cineva, de la toleranță zero față de plagiat la reacție zero față de plagiat!

Dacă se va continua așa, sigur mergem în linie dreaptă către dispariția noastră ca nație! Pentru că, dacă aceia care ne guvernează sunt  hoți cu diplome, impostori ajunși în posturi-cheie prin contra-selecție și clientelism, ei nu vor înțelege niciodată raportul care există între urgisirea culturii și educației și starea de decădere a unui popor. Cum să sprijine cartea oameni care n-au deschis o carte în viața lor?!”, a conchis deputatul.