Radu Grădinaru (AUR): Nu vom permite ca România să ajungă iar o dictatură!”

Într-o declarație politică, Radu-Vicențiu Grădinaru, deputat AUR de Botoșani, a avertizat că instituțiile statului încearcă să transforme România într-o dictatură, sub pretextul că îi protejează pe români de știrile false sau dăunătoare. În acest sens, Ministerul Afacerilor Externe intenționează să achiziționeze un sistem IT bazat pe inteligența artificială care să monitorizeze platformele sociale, mass-media, site-urile de știri, blogurile, dar și conturile jurnaliștilor, celebrităților și politicienilor.

În acest context, deputatul AUR a ridicat o serie de întrebări cu privire la această achiziție anunțată de MAE: „Cum se poate, într-un stat democratic, ca presa să fie monitorizată și anulată de un sistem programat de stat? Cum se poate ca inteligența artificială să dicteze românilor ce să scrie, ce știri să citească sau pe cine să urmărească?”

„Este primul pas spre controlul abuziv, total, al tuturor românilor. Astăzi sunt jurnaliștii și formatorii de opinie, însă mâine ar putea fi oricine deranjează prin exprimarea unei opinii publice. În loc să investească în sănătate sau în învățământul românesc, statul investește 3,2 milioane de lei, bani europeni, ca să țină românii în lesă și ca să-i lege la ochi, să nu vadă adevărul de sub ochii lor! Din păcate, pentru ei, românii știu adevărul și s-au săturat de bătaia de joc a ultimilor treizeci și trei de ani!”, a subliniat deputatul AUR.

Radu-Vicențiu Grădinaru a precizat că românii au dreptul la libertatea de opinie și la exprimarea ei. „Fiecare român are dreptul să aleagă pentru sine atunci când vine vorba de presă sau de politică! Nu ne vom întoarce la cenzură! Nu vom permite ca România noastră să ajungă iar o dictatură!”, a conchis deputatul Alianței pentru Unirea Românilor.