Radu Grădinaru (AUR): În România nu se mai face învățământ superior de calitate! Stop corupției universitare!

Deputatul AUR Radu Grădinaru propune reformarea universităților de medicină din România, astfel încât numirea conducerilor să fie făcută meritocratic, pe baza de concurs drastic, organizat de Academia de Științe Medicale din România și Ministerul Educației. Reacția vine ca urmare a revoltei studenților la UMF Iași, care și-au exprimat astfel nemulțumirea față de creșterea taxelor şcolarizare, creștere care nu se reflectă în calitatea actului educațional.

Radu Grădinaru, deputat AUR de Botoșani, și-a arătat solidaritatea față de studenți și a afirmat că revolta lor este întemeiată deoarece toate facultățile de medicină din țară sunt înrobite politic:

„peste jumătate dintre aceste facultăți au devenit fabrici de diplome, iar studenții sunt supuși unui tratament mizerabil, cămine dezastroase, taxe foarte mari, care cresc de la an la an și umflă buzunarele decanilor, prodecanilor și rectorilor numiți politic”, a subliniat deputatul.

El a descris într-un singur cuvânt acest sistem: mafie, de data aceasta la nivel universitar. Grădinaru a criticat dur conducerile universităților deoarece, taxele pe care le plătesc studenții la medicină ajung în buzunarele conducerii, în loc să fie utilizate pentru investiții în aparatură și îmbunătățirea condițiilor din căminele studențești.

În context, deputatul AUR a atras atenția că nicio organizație studențească aparținând U.M.F. nu a susținut protestul, ceea ce este încă o dovadă că „universitățile din România au devenit structuri de tip mafiot și sunt corupte până în măduva oaselor lor”.

Radu Grădinaru a mai spus că a vorbit cu zeci de studenți și a aflat ce probleme întâmpină aceștia. Drept urmare, deputatul propune organizarea unei autorități de verificare temeinică a actului de învățământ medical în România, „o autoritate care să se afle în strânsă relație cu studenții, care să le asculte vocea și să ia masuri imediate în cazul nedreptăților care sunt nenumărate!

Entitatea actuală, numită ARACIS este și aceasta coruptă și face verificări doar de formalitate, fiind în strânse relații cu domnii din conducerea universităților!”, subliniază parlamentarul.