ROPRES

Radu Grădinaru (AUR): Îmi doresc ca spiritul național să triumfe pentru că acesta este unicul mod ca națiunile să supraviețuiască

Distribuiți acest articol!

Deputatul Radu Grădinaru a făcut parte din delegația AUR care a reprezentat România la cea de-a XVIII-a ediție a Congresului European al Guvernelor Locale, un forum de valoare desfășurat la Mojolajki, Polonia, în perioada 6-7 martie 2023. În cadrul evenimentului, deputatul AUR a susținut un discurs privind importanța păstrării identității locale a țărilor europene, o problemă cu care România se confruntă mai ales în ultimii ani, de când comunitățile diasporei sunt în continuă creștere.

În context, Radu Grădinaru a afirmat că Polonia este un exemplu de urmat deoarece a reușit să se dezvolte din punct de vedere economic și politic, să păstreze independența justiției și a presei, în timp ce a acordat o atenție deosebită cultivării respectului pentru identitate și tradiții.

„În acest drum al progresului, Polonia a găsit echilibrul și resursele în a nu se pierde pe sine. Poporul polonez și-a educat fii și fiicele în cunoaștere deplină a drepturilor de a cultiva respectul față de tradiții, față de obiceiurile care îi leagă de strămoși.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane şi persoane stând jos

Chiar și polonezii de peste hotare au făcut o muncă enormă pentru păstrarea și promovarea identității lor naționale. Uniunea Polonezilor din România este o structură activă în Parlament, ale cărei inițiative sunt apreciate. Vedem un exemplu în ele acum când Românie e pusă în situația de a reconstrui spiritul românesc în mici comunități peste granițe. Asta este ce ne dorim pentru toate națiunile Uniunii Europene – ne dorim structuri care să apere identitatea lor, ne dorim libertatea ca autodeterminare.

Ne dorim ca Europa să devină un spațiul cultural valoros și complex, care să fie un model în respectarea individualității popoarelor. Îmi doresc ca spiritul național să triumfe pentru că acesta este unicul mod ca națiunile să supraviețuiască”, a declarat deputatul AUR Radu Grădinaru.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...