Radu Grădinaru (AUR): Domnule președinte, domnilor guvernanți, ce ați oferit pentru educație?

Educația nu este o prioritate nici pentru președintele Klaus Iohannis, nici pentru liderii partidelor din coaliția de guvernare- cât despre educația în mediul rural și despre copiii care învață în școli lipsite de condiții demne de anul 2023, putem afirma doar că Guvernul ignoră cu desăvârșire acest subiect. Deputatul AUR Radu Grădinaru l-a criticat dur pe președintele Iohannis, care a afirmat că profesorii au primit tot ce și-au dorit și că protestul cadrelor didactice este lipsit de motivații temeinice.

Într-o declarație politică, Grădinaru reamintește că, de-a lungul a 10 ani, educația a primit puțin peste 3% din PIB-ul anual.

„Dacă e vorba de siguranță, ce ați oferit? Profesori înjunghiați de elevi, profesori hărțuiți, abuzați și amenințați, ascunși după catedră și rămași fără nicio apărare.

Despre ce condiții poate fi vorba în învățământ? Sunt sute, poate chiar mii de școli uitate de lume prin comunele și satele României, școli fără condiții pentru profesori și pentru elevi. Fără căldură, fără grup sanitar, fără mijloace de educare”, a punctat deputatul AUR de Botoșani.

Acesta a subliniat că este dezamăgitor că astfel de declarații care discreditează prostul profesorilor vine din partea unui președinte, care a fost la rândul său cadru didactic.

„Este o tragedie că președintele României, care este la rândul său profesor, nu a aflat, nici până acum, cum este să fii profesor cu adevărat. Nu a aflat despre dezamăgirile, neajunsurile și bătaia de joc din școlile românești. Nu știe ce vor cu adevărat învățătorii unui neam și nu înțelege că, de fapt, au ajuns să își plângă demnitatea în stradă!”, a mai spus Radu Grădinaru.