ROPRES

Radu Grădinaru (AUR) despre tragedia de la Maternitatea Botoșani: Este nevoie de o schimbare totală a sistemului. Modelul ,,bine că nu s-a întâmplat pe tura mea” trebuie sa înceteze!

Distribuiți acest articol!

Este nevoie de o schimbare totală a sistemului. Modelul ,,bine că nu s-a întâmplat pe tura mea” trebuie sa înceteze!, a declarat deputatul Radu Grădinaru (AUR), în urma tragediei de la Maternitatea Botoșani. O tânără însărcinată, în vârstă de 25 de ani, mamă a trei copii, și-a pierdut viața din cauza nepăsării medicilor, care nu au intervenit pe timpul nopții, chiar dacă femeia acuza o stare generală proastă și sângerări.

Potrivit informațiilor apărute în presă, au fost demarate două anchete. Duminică seara, sute de oameni s-au strâns în fața unități medicale și au cerut să se facă dreptate. Astăzi, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a anunțat că au fost suspendați medicul și asistenții medicali care erau de gardă în noaptea în care a murit tânăra. Până la această oră, peste 7.000 de persoane au semnat o petiție în care cer să se facă „dreptate pentru Alexandra”.

Radu Grădinaru, deputat AUR de Botoșani, a transmis un mesaj de condoleanțe familiei și a afirmat că majoritatea tragediilor din spitale au drept cauze lipsa de interes și profesionalism din sistemul sanitar. Medicii de la Maternitatea Botoșani ar fi trebuit să sesizeze imediate gravitatea situației și ia măsurile necesare astfel încât tânăra însărcinată să fie în afara oricărui pericol.

„Sistemul medical din România tratează pacienții drept numere, nu oameni! Este o boală sistemică, iar acest lucru nu se poate opri decât prin schimbarea totală a a sistemului.

Drum lin printre stele Alexandra!
Condoleanțe familiei greu încercate!”, a transmis Radu Grădinaru, potrivit publicației Botoșani Azi.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...