Radu Grădinaru (AUR): Coaliția Iohannis – PSD – PNL – UDMR aduce România pe marginea prăpastiei

„Coaliția Iohannis – PSD – PNL – UDMR aduce România pe marginea prăpastiei”, a afirmat răspicat deputatul AUR Radu Grădinaru de la tribuna Parlamentului, în contextul în care fiecare zi aduce noi scumpiri pentru români. Guvernarea din ultimele 6 luni este dezastruoasă la orice capitol și nu a reușit să producă decât sărăcie.

Radu Grădinaru a arătat că situația economică dezastruoasă a ajuns la un nivel atât de critic din cauza creșterii inflației, care va depăși curând pragul de 14%. Ori, cu o astfel de creștere a prețurilor nu ne-am mai confruntat de mai bine de 30 de ani.

 „Ziua și creșterea prețurilor la alimente. Ziua și creșterea ROBOR. Ziua și creșterea dobânzilor la împrumuturi. Doar asta am văzut în ultimele 6 luni.

Sub guvernarea PSD – PNL – UDMR, o zi obișnuită din viața fiecărui român a devenit o luptă pentru supraviețuire. Inflația record, de aproape 14%, familii întregi care astăzi trebuie să plătească o rată dublă față de anul trecut, benzina și motorina la prețuri record. Nu s-a mai întâmplat asta din anii ˋ90”, a declarat Radu Grădinaru.

Bilanțul PSD – PNL – UDMR, într-un singur cuvânt: SĂRĂCIE

 Deputatul AUR a acuzat actualul Guvern că nu a luat nicio măsură pentru a crește nivelul de trai al românilor, ci și-a asigurat bunăstarea doar pentru clientela politică prin căpușarea administrației publice și prin accesarea de împrumuturi la cele mai mari dobânzi.

„Guvernarea militaro-socialistă știe doar să cheltuiască bani pentru ei, pentru rudele lor și aparatul de stat corupt. Au umflat statul cu pile plătite din banii încasați în plus la prețurile la carburanți, de la noi toți.

         În 6 luni au reușit să împrumute România pe generații cu peste 1000 de euro pe secundă, la cele mai mari dobânzi din Uniunea Europeană.

         În 6 luni, au reușit să ducă ROBOR la 5,9%, o creștere cu 95% față de începutul anului.

          În 6 luni, au reușit să angajeze 15.000 de oameni noi la stat. Și nu se opresc aici.

          În 6 luni, s-au certat între ei, în timp ce românii au trebuit să treacă singuri prin iarnă. Ei se certau, prețurile la energie creșteau. Milioane de români au plăti facturi uriașe la energie pentru că PSD și PNL nu au fost în stare să ia măsuri la timp. În schimb, au vândut gazele din Marea Neagră”, a punctat Grădinaru.

El a mai spus că ajutorul social oferit familiile aflate la limita supraviețuirii – de doar 250 de lei o dată la două luni – amintește de ultimele zile ale regimului comunist, când Ceaușescu promitea o sută de lei în plus la salariu încercând închidă gura populației înfometate.

 „Vă bateți joc cu toții de viețile românilor, stimați colegi din coaliția de guvernare, dar veți plăti! In 2024 românii nu-și vor mai vota călăii!”, a conchis Radu Grădinaru.