Radu Grădinaru (AUR) a reprezentat România la conferința organizată de Comitetul Național pentru Drepturile Omului din Qatar. Care sunt noile proiecte bilaterale

Deputatul AUR Radu Grădinaru a reprezentat România la conferința organizată de Comitetul Național al Drepturilor Omului care a avut loc la Doha, Qatar. Vizita oficială s-a axat pe subiectul protecției drepturilor omului în societatea qatareză, cu accent pe protecția muncitorilor imigranți care au fost aduși pentru susținerea ritmului de dezvoltare economică a statului Qatar.

Poziția AUR a fost una de susținere din partea română, cu promisiunea de a asista și la implementarea în lege a proiectelor legislative pe sectorul drepturilor omului, așa cum au fost asumate de Qatar față de organismele internaționale.

Împreună cu colegii delegați parlamentari din 7 țări europene, i-am dat asigurările noastre Excelenței Sale cu privire la susținerea noastră în materie de implementare a bunelor practici, deja cunoscute la nivel european și în legislația privind contractele de muncă ale imigranților din Qatar. Am transmis deschiderea și susținerea noastră pentru sectorul energetic, agricol, dar și transportul de gaz lichefiat către zona balcanică, unde, România ar putea deveni un hub regional pentru acest produs energetic, ținând cont că această mică țară, a reușit să asigure necesarul a peste 25% din cantitatea totală de gaz lichefiat la nivel mondial”, a declarat deputatul AUR Radu Grădinaru.

După vizita la Head Quarters Qatar Foundation, deputatul AUR Radu Grădinaru a avut o întrevedere cu Ministrul Muncii din Qatar, Dr. Ali bin Samikh Al Marri.