Putin ordonă FSB-ului „să-i pedepsească” pe combatanţii ruşi care luptă alături de Ucraina, nişte „gunoaie” şi „trădători”

Preşedintele rus Vladimir Putin a transmis, marți, că toate încercările „sabotorilor ucraineni” de a pătrunde pe teritoriul Rusiei au eșuat și a ordonat Serviciilor ruse de securitate (FSB) „să-i pedepsească” pe combatanţii ruşi care luptă alături de Ucraina, relatează agenția rusă de presă Interfax.

„Toate încercările de a pătrunde pe teritoriul nostru prin sabotaj și bande teroriste formate din unități inamice, mercenari străini, folosiți activ, dar și tot felul de gunoaie, care prin diverse metode au ajuns pe teritoriul regimului de la Kiev, au eșuat”, a spus Vladimir Putin marți la consiliul FSB. În același timp, șeful statului rus a ordonat FSB să-i dentifice „după nume pe trădătorii care au participat la aceste atacuri”. „Îi vom pedepsi pe fiecare dintre ei, oriunde s-ar afla. Și vă rog să acordați suficientă atenție acestui domeniu de activitate. Ne amintim ce au făcut vlasoviții (n.r. – trupe ruse conduse de generalul Andrei Vlasov care au colaborat cu Germania nazistă) pe pământul sovietic. Iar pentru asta nu-i vom ierta niciodată”, a continuat Vladimir Putin.

Potrivit președintelui rus, grupurile inamice plănuiau să organizeze „un adevărat raid terorist asupra orașelor din regiunile Belgorod și Kursk”, de la granița cu Ucraina. „Dar au fost întâmpinați cu foc, după cum se spune, pe drum și au suferit pierderi grele, inclusiv în vehicule blindate și artilerie. Ei bine, în ceea ce-i privește pe acești trădători, stăpânii lor de astăzi nu îi cruță deloc, ei folosindu-i în lupte drept carne de tun”, a conchis Vladimir Putin.

În urmă cu o săptămână, Ministerul rus al Apărării a anunțat că „forțele armate ucrainene” au vrut să invadeze teritoriul Rusiei, prin regiunile Belgorod și Kursk.