Putin continuă epurările în Ministerul Apărării. A demis patru miniștri adjuncți și a numit o rudă pe un post vacant

Președintele rus Vladimir Putin a demis luni patru adjuncți din cadrul Ministerului rus al Apărării și a numit o rudă de-ale sale pentru a ocupa unul dintre posturile vacante, relatează Reuters.

Remanierea marchează cea mai recentă etapă a reorganizării radicale pe care Putin a lansat-o în mai, când l-a revocat în mod neașteptat pe ministrul său al apărării, Serghei Şoigu.

La peste doi ani de la începutul războiului din Ucraina, Putin a folosit modificările pentru a semnala că dorește să elimine risipa și corupția din minister și să valorifice mai eficient economia războiului rus pentru a servi nevoile soldaților de pe front, notează Reuters. În cele mai recente mișcări, Putin i-a demis pe miniştrii adjuncţi ai apărării Nikolai Pankov, Ruslan Ţalikov, Tatiana Şevţova şi Pavel Popov, potrivit decretelor Kremlinului.

El a numit-o pe Anna Ţivileva, despre care presa rusă a scris că este fiica regretatului său văr, în funcţia de ministru adjunct al apărării. Ea este soţia actualului ministru al energiei, Serghei Ţiviliov. Ţivileva va avea drept responsabilități, între altele, îmbunătățirea sprijinului social și locativ pentru personalul militar. Putin o numise anterior pe Țivileva ca șef al unui fond de stat care sprijină participanții la efortul de război al Rusiei în Ucraina. Leonid Gornin, ministru adjunct de finanţe, va fi de acum prim-adjunct al ministrului apărării în subordinea ministrului apărării, Andrei Belousov, un economist fără experiență militară, care a fost numit în mai pentru a-l înlocui pe Șoigu.

Pavel Fradkov, fiul fostului prim-ministru Mihail Fradkov, a fost numit ministru adjunct al apărării. Oleg Saveliev a fost numit, de asemenea, ministru adjunct al apărării.