Putin confirmă atacurile masive ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei şi promite un răspuns dur în cazul unor atacuri ucrainene împotriva Rusiei

Preşedintele rus Vladimir Putin confirmă atacurile masive ruseşti asupra infrastructurii energetice a Ucrainei şi promite un răspuns dur în cazul unor atacuri ucrainene împotriva Rusiei.

Preşedintele Vladimir Putin a ameninţat cu un „răspuns dur” dacă atacurile împotriva Rusiei vor continua, la câteva ore după ce trupele sale au lansat un val masiv de lovituri care vizează oraşe din întreaga Ucraină, ca replică la atacul asupra podului Kerci care leagă Rusia şi Crimeea.

În remarci televizate, Putin a acuzat încă o dată Ucraina pentru atacul asupra podului Kerci, descriindu-l drept un „atac terorist care vizează distrugerea infrastructurii civile importante a Rusiei”.

Rusia a lansat luni atacuri cu rachete cu rază lungă de acţiune împotriva infrastructurii energetice, militare şi de comunicaţii a Ucrainei, ca răzbunare pentru atacul care a vizat podul, a spus el, conform The Guardian.

Vorbind la o şedinţă a Consiliului de Securitate, Putin a declarat: ”Dacă actele de terorism continuă împotriva Rusiei, vom răspunde într-un mod foarte dur. Răspunsurile vor fi de aceeaşi amploare ca şi ameninţările la adresa Rusiei. Nimeni nu ar trebui să aibă îndoieli în privinţa asta”.