Purtătorul de cuvânt al Kremlinului: „Lumea trebuie să afle adevărul” despre programele biologice ale Ucrainei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri că „lumea trebuie să afle adevărul” atunci când a fost întrebat despre programele biologice din Ucraina, potrivit Sky News.

Guvernul rus a spus că este „o problemă importantă pentru întreaga lume”.

Anterior, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zakhorava, a susținut că SUA au desfășurat programe biologice în Ucraina.

Subsecretarul de stat Victoria Nuland a declarat marți că SUA se tem că forţele ruse ar putea prelua controlul structurilor „de cercetare biologică” din Ucraina şi ar putea confisca materiale sensibile.

„Ucraina are facilităţi de cercetare biologică, iar acum suntem destul de îngrijoraţi de posibilitatea ca forţele ruse să încerce să preia controlul asupra lor. Aşadar, lucrăm cu ucrainenii la modalităţi de a preveni ca aceste materiale de cercetare să cadă în mâinile forţelor ruse”, a spus Nuland.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai comentat și sancțiunile occidentale împotriva Rusiei, spunând: „Rusia își va apăra interesele”.

Întrebat despre un posibil compromis cu Ucraina, Kremlinul a spus că Luhansk, Donețk și Crimeea sunt „republici suverane și trebuie recunoscute ca așa”.