Purtarea măștilor de protecție reduce semnificativ răspândirea infecției cu SARS-CoV-2

Purtarea măștilor de protecție reduce semnificativ răspândirea infecției cu SARS-CoV-2

Noi cercetări realizate la o universitate canadiană arată că purtarea măștii de protecție poate avea un impact semnificativ asupra răspândirii virusului care provoacă boala COVID-19.

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la universitatea canadiană Simon Fraser a găsit dovezi clare că purtarea unei măști de protecție poate conta foarte mult la împiedicarea răspândirii noului coronavirus. Echipa de cercetare a stabilit că purtarea măștii este asociată cu o reducere săptămânală de 25% sau mai mare a cazurilor de COVID-19, scrie doc.ro.

Purtarea măștilor de protecție scade răspândirea noului coronavirus

Constatarea, încă neevaluată de alți oameni de știință, concluzionează că purtarea măștilor în interior la nivel național la începutul lunii iulie ar fi redus numărul săptămânal de noi cazuri în Canada cu 25 până la 40% la mijlocul lunii august, ceea ce ar însemna cu 700 până la 1.100 de cazuri mai puține pe săptămână. Studiul a analizat impactul purtării de mască după ce măsura a fost implementată în cele 34 de unități de sănătate publică din Ontario pe parcursul a două luni.

Cercetătorii au comparat rezultatele unităților sanitare care au adoptat mai devreme măsura anti-COVID-19 cu cele care au adoptat purtarea măștii mai târziu. Ei au stabilit că, în primele câteva săptămâni după introducerea măsurii, purtarea măștilor de protecție a fost asociată cu o reducere săptămânală medie de 25 până la 31% în cazurile recent diagnosticate de COVID-19, comparativ cu absența purtării măștilor în lunile iulie și august.

O altă analiză la nivel de țară, cu date la nivel de provincie, a constatat o asociere semnificativ negativă între purtarea măștii de protecție și creșterea ulterioară a cazurilor de COVID-19 – până la o reducere medie de 46% a cazurilor săptămânale în primele câteva săptămâni după adoptarea măsurii.

Aceste rezultate sugerează că impunerea folosirii măștilor de protecție în spații închise în locurile publice este o măsură puternică pentru a încetini răspândirea coronavirusului,

 » sursa: www.replicaonline.ro