PSD vrea să intre la guvernare până de Crăciun

Partidul PSD are planuri mari în următoarea perioadă și vrea să intre la guvernare cât mai repede. Social democrații urmăresc fiecare pas făcut de coaliția de guvernare, iar cu protestele anti-restricții din ultima perioadă, sunt convinși că actualul guvern nu rezistă până în 2024.

Nu este deloc întâmplător faptul că primele moțiuni simple depuse de PSD în Parlament au vizat miniștrii USR PLUS de la Sănătate (Vlad Voiculescu) și Economie (Claudiu Năsui), au declarat surse din PSD.

„Klaus Iohannis nu acceptă să nu aibă guvernul lui și peneliștii vor face orice să stea la guvernare patru ani. Cu UDMR stai la masă doar dacă ai voturile și nici atunci nu fac ei primul pas. Useriștii și plusiștii și-au dat seama că sunt ruda pe care nu o suportă nimeni dar sunt izolați la domiciliu. Au nevoie de puțin curaj să iasă din carantină. Iohannis ține mult la Apărare, Externe și Justiție, pe astea nu le lasă din mâini. În rest, se poate discuta. Nu mai suntem partidul de acum câțiva ani. Acum penalii sunt la PNL, nu mai sunt la noi”, a declarat un lider PSD

Situația epidemiologică joacă și ea un rol foarte important în ecuația politică, cred social-democrații. În opinia unor lideri PSD, scena politică se anima direct proporțional cu slăbirea intensității pandemiei. Spre toamnă, spun surse din PSD, estimările sunt că infectările vor scădea și va apărea mai mult spațiu pentru jocurile politice.