PSD va transpune cele 28 de măsuri pentru relansarea economiei în proiecte de lege. Care este impactul bugetar

PSD vrea să dea stimulente de reinserție firmelor care vor să angajeze persoane ce și-au pierdut locul de muncă pe timpul stării de urgență sau pe cei care s-au repatriat de la 1 martie. Aceasta este una dintre cele 28 de măsuri pentru relansarea economiei pe care partidul vrea să le includă în propuneri legislative. Social-democrații mai vor să sprijine familiile cu venituri mici, sectorul agricol, turismul și producția auto.

Programul PSD pentru relansarea economiei prevede, printre altele: acordarea unui stimulent de reinserție în valoare de 2.250 de lei/ lună firmelor care angajează persoane ce și-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgență sau care s-au repatriat din 1 martie; reeșalonarea plății impozitului pe veniturile realizate în perioada stării de urgență, pentru o perioadă de 3 luni; indemnizație de 700 lei/ lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 lei și de 300 lei/ lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1.501 lei până la 2.000 lei/ lună.

Documentul celor de la PSD enunță „28 de măsuri economice și sociale pe termen scurt și mediu pentru repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă, protejarea puterii de cumpărare și stimularea economiei”.

„Este un pachet de măsuri ce poate fi finanțat 50% din fonduri interne și 50% din fonduri europene și care va costa mai puțin de 8% din PIB,

 » Citește tot articolul pe www.digi24.ro