PSD, PNL, USR, AUR, procentele momentului. Partidul câștigător în fața românilor

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (George Becker)

Un sondaj realizat recent a scos la iveală intenția de vot a românilor, în acest moment, dar și preferințele în ceea ce privește personalitățile politice din țara noastră. 

Într-un sondaj CURS prezentat de Antena 3 și realizat la nivel național, în perioada 22-29 ianuarie 2022, românii și-au exprimat intenția de vot, în acest moment, dar și preferințele în ceea ce privește personalitățile politice din țara noastră. 

“Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, dmneavoastră cu ce partid ați vota?”

Iată rezultatele sondajului:

PSD – 35%
PNL – 17%
AUR – 16%
USR – 10%
UDMR – 5%
PMP – 4%
PPU-SL – 4%
FORȚA DREPTEI – 3%
PRO ROMÂNIA – 2%
ALIANȚA PENTRU PATRIE – 2%
ALTUL – 2%

De asemenea, într-un sondaj CURS precedent, realizat în perioada 17 – 22 noiembrie 2021, la întrebarea cu ce partid ar vota, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, cei mai mulţi respondenţi au ales PSD (38%), care a obținut cu două procente mai puțin față de ultimul sondaj, prezentat mai sus. PNL s-a clasat pe locul secund cu 18% din voturi, spre deosebire de ultimele date care arată că liberalii scad cu un procent în preferințele românilor. Imediat, s-a clasat AUR cu 14%, crescând, în noul sondaj, cu 2 procente. De asemenea, USR a obținut 11% din voturi, scăzând cu un procent, potrivit ultimelor informații furnizate de CURS. UDMR a obținut 5%, menținându-și poziția în ultimul sondaj.

Vezi sondajul complet.

“Câtă încredere aveți în următoarele personalități?”

Iată rezultatele sondajului:

Nicolae Ciucă se menține în topul preferințelor românilor,

 » Aflați mai multe informații aici.