PSD, PNL și USR, au validat mandatul colonelului Francisc Tobă

Alianța pentru Unirea Românilor s-a opus validării mandatului colonelului Farncisc Tobă implicat în crimele de la Revoluție, însă acesta a avut sprijin din partea PSD, PNL și USR, în comisia de validare.

Cei care au criticat AUR se dovedesc a fi acum tovarășii lui Francisc Tobă. UDMR s-a abținut de la vot, confirmă surse parlamentare. Alianța pentru Unirea Românilor a ținut cont de opinia publică, având în vedere situația controversată a individului Francisc Tobă, care este acuzat de crime la Revoluție și a dispus invalidarea mandatului acestuia.

Votul fiind unul pur politic, PSD, PNL și USR au făcut scut în jurul conolelui Tobă și i-au validat mandatul. Validarea s-a făcut pe baza unui articol modificat în ceea ce privește modul de funcționare a Camerei Deputaților. Acest articol a fost modificat fără ca ședința să se fi desfășurat efectiv.

Deputatul AUR, Ciprian Titi Stoica, a afirmat că s-au întocmit acte false de către membri ai Parlamentului României.

Comisia de validare a lui Francisc Tobă a întocmit un raport ca și cum ar fi avut loc un vot și ședință, adică au întocmit acte false, și au trimis la plen unde s-a votat modificarea articolului de funcționare a Camerei Deputaților. Prin această modificarea a fost posibilă validarea lui Francisc Tobă. Vorbim de infracțiuni ce țin de fals în înscrisuri oficiale, abuz în serviciu și neîndeplinirea obligațiilor de serviciu.

AUR va face plângere penală împotriva deputaților care au întocmit actele respective.

″Într-adevăr, cineva care era pe listele Alianţei pentru Unirea Românilor, nu face parte din partidul AUR, acest Francisc Tobă, despre care am descoperit şi noi, se înscrisese în ultima zi, venea de la un alt partid, era secretar general acolo. Am descoperit că există suspiciuni în privinţa lui, aşa că nu am dorit validarea mandatului acestui domn până nu îşi clarifică situaţia legală. Niciun judecător nu a judecat pe fond crimele Revoluţiei şi aşteptăm pe Iliescu, Petre Roman şi toţi cei vinovaţi şi aflaţi în rechizitoriul dosarelor Revoluţiei şi Mineriadei să fie aduşi în faţa Justiţiei şi să nu fie scăpaţi pe diferite motive”, a afirmat George Simion.