PSD forțează o înțelegere între PNL și USR aplicând un șantaj ironic: anticipatele. Parlamentarii se opun

Cel mai important partid din România prin numărul de parlamentari aleși, PSD, a cerut prin vocea lui Marcel Ciolacu realizarea de alegeri anticipate. Sigur că este vorba doar despre o gargară politică fără nici o susținere și care arată slaba pregătire a comunicatorilor din PSD.

În interiorul partidului dorința de anticipate este zero. Parlamentarii au mandatele sigure, abia și-au mai recuperat din sumele depuse în campanie, au nevoie de timp să mai câștige ceva bani. PSD nu dorește anticipat ci doar vorbește despre anticipate.

Au trecut 31 de ani de la revoluția și această acțiune democratică a anticipatelor nu s-a folosit niciodată.

PNL, USR și UDMR ar pierde jumătate din mandate dar ele nu se duc la PSD ci la AUR, partid ce ar deveni al doilea din România, poate chiar primul, lucru pe care PSD nu îl dorește defel.

PSD și PNL au mai guvernat România.

Atunci de ce spune Marcel Ciolacu de anticipate? Deoarece dorește să pună presiune pe USR, partid ce ar putea dispărea de pe scena politică dacă mâine ar avea loc alegeri anticipate. Ori atât USR cât și PNL se vor opune. PSD vrea în realitate ca USR să nu plece de la guvernare deoarece dacă ar face acest lucru s-ar trezi PNL că trebuie să guverneze cu PSD dar într-o perioadă foarte grea pentru țară, o perioadă în care investițiile sunt aproape zero iar problemele foarte mari.