ROPRES

PSD cere și demisia Ralucăi Turcan, pentru că a acreditat unul dintre azilele groazei când era ministrul muncii. Ce a răspuns aceasta

Distribuiți acest articol!

PSD a cerut luni, 17 iulie, prin vocea purtătorului de cuvânt, Lucian Romașcanu, ca Raluca Turcan, actualul ministru PNL al Culturii, „să facă un pas în spate”, deoarece, când era ministru al Muncii, a acreditat azilul „Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz” din Voluntari. „Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege”, a replicat aceasta, într-un mesaj pe Facebook.

Romașcanu a spus că doi miniștri ai PSD și-au dat demisia în scandalul „azilelor groazei”, iar acum trebuie ca și Raluca Turcan să procedeze similar. „În plan politic, Gabriela Firea şi Marius Budăi şi-au făcut analizele şi au decis să-şi dea demisia de onoare. Cred că şi doamna Turcan, fiind una dintre persoanele care au avizat azile ale groazei, ar trebui să facă un pas în spate. E un gest de demnitate politică. Nu o acuz pe doamna Turcan că ar fi făcut ceva direct, care să influenţeze direct activitatea acelor aşezăminte, dar şi-a asumat să avizeze un azil care s-a dovedit a fi al groazei, la sfârşit”, a afirmat Lucian Romașcanu la sediul din Kiseleff al partidului.

La rândul său, premierul și preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus că „sunt ferm convins că în zilele următoare vor fi suficiente destituiri”. Întrebat concret despre posibilitatea ca și ministrul Raluca Turcan să plece din funcție, Ciolacu a răspuns că mai întâi așteaptă rezultatele controalelor cerute: „Aş dori să văd toate documentele de la Ministerul Muncii, le-am solicitat, să vedem ce implicări sunt ale celor care au condus Ministerul Muncii”.

Ce spune Turcan

În prezent ministru al Culturii, Raluca Turcan a transmis tot luni, 17 iulie, că la momentul acreditării centrului din Voluntari toate lucrurile erau în regulă din punctul de vedere al formalităților legale.

„Semnarea acreditării este o cerință administrativă și o obligație legală, dacă sunt întrunite condițiile prevăzute de lege”, a precizat ea. „Sunt ferm convinsă că ancheta va scoate la iveală cine se face vinovat de astfel de lucruri și că făptuitorii vor fi pedepsiți”, a completat Turcan.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a spus zilele trecute că nu se poate vorbi despre „o răspundere pauşală” şi că nu este momentul unui „ping-pong de demisii”.

De ce a fost acuzată Turcan Liberala Raluca Turcan este al treilea nume de ministru al cabinetului Ciolacu vehiculat în scandalul „azilelor groazei” din Voluntari, unde bătrânii au fost tratați inuman. Mai precis, Turcan este acuzată că, în martie 2021, atunci când era ministru al Muncii din partea PNL, a semnat acreditările necesare pentru un centru de bătrâni din Voluntari. Este vorba despre „Asociația Sf. Gabriel cel Viteaz”, adică azilul unde bătrânii au fost bătuți, chinuiți și înfometați. Marius Budăi (PSD) a demisionat pe 13 iulie din fruntea Ministerului Muncii ca urmare a scandalului, iar o zi mai târziu şi-a dat demisia şi Gabriela Firea (PSD) de la Ministerul Familiei, după dezvăluirile din acelaşi scandal.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...