Protestatarii au blocat o stradă din Seattle cu bariere improvizate

Mai multe echipaje de la Departamentul de Transporturi ale oraşului Seattle au început să înlăture barierele de beton ridicate de protestatari în regiunea autodeclarată autonomă de către aceştia, Capitol Hill.

La scurt timp, mai mulţi oameni au încercat să creeze blocaje rutiere improvizate din orice au avut la dispoziţie: cutii de carton, coşuri de gunoi, mobilier sau panouri de placaj. Scopul declarat a fost să ţină forţele de ordine la distanţă.

Protestors moving everything they can from the area to re-block off 10th and E. Pine. #CHOP @KIRO7Seattle pic.twitter.com/IrTw3dfumr

— Deedee Sun (@DeedeeKIRO7) June 30, 2020

Poliţia a rămas în afara zonei delimitate şi a intervenit doar în situaţii de urgenţă, când viaţa celor care protestau era pusă în pericol.

Demontarea zonei a început luni, iar atunci un tânăr de 16 ani a fost împuşcat mortal din cauza violenţelor care au izbucnit în zonă. „Trebuie să putem reveni în zonă”, a declarat atunci şeful poliţiei, Carmen Best.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro