Protest masiv al fermierilor germani, care au blocat Berlinul cu mii de tractoare

Protestatarii s-au strâns la Poarta Brandenburg din Berlin și cer să li se facă dreptate. Fermierii sunt nemulțumiți de planurile guvernului de a majora unele impozite. De asemenea, aceștia se plâng și de tăierea subvențiilor.

Noi proteste masive în Germania. Fermierii din Berlin pun presiune pe autorități și blochează orașul. Aceștia au ieșit din nou în stradă pentru a-și spune doleanțele. Protestatarii se plâng că le vor fi tăiate subvențiile.

Proteste masive la Berlin. Fermierii blochează străzile

Protestatarii din Germania au ieșit pe străzile Capitalei cu tractoare și camioane. Cu toții își strigă nemulțumirea vizavi reducerea subvențiilor fiscale destinate activităților din agricultură. Fermierii germani au ales ca punct de întâlnire străzile din zona Porții Brandenburg din Berlin.

Încă de la primele ore ale zilei, agricultorii din Germania s-au mobilizat pe străzile Berlinului. Peste 3.000 de tractoare și 2.000 de camioane blochează străzile din zona Porții Brandenburg. Pe parcursul săptămânii trecute, fermierii germani au organizat alte proteste în mai multe orașe din țară.

Protestatarii pun presiune pe coaliția lui Olaf Scholz

Aproximativ 10.000 de oameni au ieșit pe străzile Berlinului pentru a-și striga nemulțumirile. Cei care iau parte la aceste mișcări sociale nu sunt de acord cu unele aspecte ale coaliției cancelarului Olaf Scholz.

Reprezentanții partidelor din coaliție i-au invitat pe liderii demonstrațiilor la negocieri. De asemenea, ministrul de Finanțe ar urma să se adreseze protestatarilor.

Proteste legate de scutirea accizelor pe combustibilul diesel

Mișcarea socială a fermierilor din Germania este susținută și de ceilalți cetățeni. Conform unui sondaj realizat recent, 68% dintre germani susţin demersul protestatarilor împotriva planurilor guvernului de elimina unele subvenţii.

Agricultorii sunt nemulțumiți că guvernul federal vrea să elimine scutirea de accize pe combustibilul diesel pentru agricultură. Conform planurilor guvernanților, procesul ar urma să fie făcut treptat. Norma care a creat isterie în rândul fermierilor germani este în vigoare de mai bine de 70 de ani.

Inițial, Executivul a propus o eliminare bruscă a scutirii accizei pe combustibilul diesel din agricultură. Ca o formă de sprijin, aceștia au revenit asupra măsurii, propunând ca eliminarea să fie făcută pe parcursul a trei ani.