Protest la Rădăuți OPRIȚI TĂIEREA CODRILOR SECULARI AI BUCOVINEI

Alianța pentru Unirea Românilor, formațiune politică condusă de George Simion și Claudiu Târziu, cheamă pe români la protest împotriva defrișărilor ilegale de păduri.

Manifestația va începe la ora 12 pe strada Austria din Rădăuți, acolo unde își desfășoara activitatea două din companiile austriece ce se ocupă cu prelucrarea lemnului.

Peste 200 000 de hectare de pădure sunt tăiate anual din România. Valoarea este una exorbitantă.

Participanții solicită exploatarea sustenabilă a pădurilor și în interesul românilor. Ei acuză companiile austriece de monopol și că în realitate în spatele tuturor companiilor austriece se află în realitate aceleșai interese.

George Simion a declat că acestea folosesc substanțe chimice în procesul de producție și care duc la apariția cancerului. Tocmai de aceea se poate observa o creștere importantă a numărului de cazuri în zonele în care își desfășoară activitatea aceste companii.

La eveniment au participat câteva sute de persoane. O coloană impresionantă de autoturisme s-a întins pe câțiva kilometri.

Participanții la protestul de la Rădăuți au purtat în mâini steagul tricolor al României. S-a cântat imnul României și alte cântece patriotice.