Protest la Constanța. Mesaj către Guvernul Cîțu: Opriți vânzarea Portului Constanța

România nu e de vânzare! Un protest de amploare a vut, astăzi, în fața Prefecturii din Constanța. Românii cer Guvernului Cîțu să oprească procedura de înstrăinare a portului Constanța.

„Vrem dreptate”, au strigat în cor românii prezenți la manifestația.

Potrivit informațiilor, sunt în joc active de câteva zeci de miliarde de euro, care urmează să fie cedate de către statul român unor companii străine. Guvernul este acuzat de trădere națională și de faptul că lucrează împotriva intereselor țării.

„Vom încerca să ținem piept cu toți pentru ca România să redevină ce a fost: un stat puternic, care a avut școală. Constănțeni, fiți atenți cu averea voastră. Atâta timp cât românii nu-și vor apăra proprietatea, vom fi la îndemâna oricui”, a declarat Nicolae Roman, deputat AUR.

Portul Constanța este o jertfă a poporului român, inclusiv de vieți românești. Nu putem ceda acest port, nu putem lăsa Constanța la îndemâna străinilor. Nu putem lăsa o poartă de intrare și ieșire la îndemâna intereselor străine. Peste voința nostră nu se va trece, vom uza de toate mijloacele parlamentare pe care le avem la îndemână”, a declarat Claudiu Târziu, copreședintele AUR.

La manifestație se află mai mulți parlamentari AUR, în frunte cu copreședinții George Simion și Claudiu Târziu, alături de societatea civilă.