ROPRES

Protest al sindicaliștilor din serviciile de Ambulanță: ”Arafat nu uita, ambulanţa nu-i a ta”

Distribuiți acest articol!

Sindicaliştii din serviciile de Ambulanţă au protestat, marţi, în Capitală, nemulţumiţi de modul în care sunt trataţi de către reprezentanţii DSU, considerându-se defavorizaţi, relatează News.ro. ”Arafat nu uita, ambulanţa nu-i a ta”, au strigat sindicaliştii în faţa Ministerului de Interne şi a DSU. De asemenea, sindicaliştii au cerut respectarea în integralitate a Legii salarizării.

BNS acuză că Raed Arafat şi Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă sabotează serviciile de Ambulanţă: Potrivit statisticilor, doar 9.5 % dintre intervenţii, realizate de SMURD în 2021, dar peste 52% dintre maşinile Serviciului au mai puţin de 5 ani

Sindicaliştii din serviciile judeţene de Ambulanţă s-au strâns, marţi, în Bucureşti.

Aceştia au pichetat Ministerul de Interne şi sediul DSU unde au scandat lozinci împotriva lui Raed Arafat, pe care-l acuză că defavorizează Ambulanţă, în detrimentul SMURD.

Aceştia au bannere, afişe cu mesaje prin care cer respectarea Legii salarizării, dar şi fluiere, steaguri şi vuvuzele. ”Respectaţi legea”, mai cer sindicaliştii.

”În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Naţional Sindical şi FNSAR la discuţii, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor se va renunţa la marşul sindical şi pichetarea Guvernului. Menţionăm că protestatarii care vor participa la protest sunt din timpul liber, iar prezenţa lor la Bucureşti nu afectează negativ capacitatea de intervenţie a Serviciilor Publice de Ambulanţă”, au transmis sindicaliştii.


Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...