Protecţia Consumatorului a dispus închiderea temporară a magazinului Kaufland din Odorheiu Secuiesc

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Harghita a dispus închiderea temporară a Kaufland Odorheiu Secuiesc, după ce au fost descoperite abateri grave de la prevederile legale în vigoare, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis de CJPC Harghita şi semnat de comisarul şef adjunct Laurenţiu Moldovan, în data de 1 februarie a fost efectuat un control la supermarketul respectiv, în urma unei reclamaţii înregistrate la comisariat.

Comisarii pentru protecţia consumatorilor au constatat mai multe nereguli, respectiv comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, vânzarea unor legume şi fructe depreciate calitativ, cu mucegai şi modificate organoleptic dar şi „excremente de rozătoare, respectiv prezenţa unui rozător mort, a insectelor vii şi moarte, larve, identificate în rafturile destinate expunerii la comercializare a produselor alimentare”.

De asemenea, spaţiile de depozitare sau expunere la vânzare erau neigienizate, iar în agregatele frigorifice erau prezente acumulări de gheaţă.

Pentru neregulile constatate, comisarii CJPC Harghita au dispus măsura opririi temporare a prestării serviciilor la unitatea în cauză, până la remedierea deficienţelor şi au aplicat patru amenzi contravenţionale, în valoare totală de 45.000 de lei.

Totodată, s-au oprit definitiv de la comercializare produsele alimentare neconforme, în valoare de 794 de lei, mai precizează sursa citată.

Sursa foto: Ilona Andrei