Proiectul de OUG privind programul Kurzarbeit, din nou pe masa Guvernului

​Ordonanţa de urgenţă privind programul de muncă flexibilă Kurzarbeit a fost introdusă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de vineri. Acest proiect a mai fost discutat în Guvern. Ministrul muncii, Violeta Alexandru, a spus că sunt „prevederi foarte bune pentru cei care desfăşoară activităţi de tip zilier, venim şi aici cu măsuri de sprijin pentru aceştia prin intermediul angajatorilor lor” și „prevederi care apreciază munca desfăşurată în regim de telemuncă”.

„Este vorba despre cei care au lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgenţă şi pentru care venim, având în vedere eficienţa activităţii lor, cu o serie de măsuri care să le permită, dacă fişa postului le permite, să continue aceste activităţi în condiţii de telemuncă să şi-o desfăşoare pentru a fi eficienţi”, a mai spus Violeta Alexandru.

Aceasta a precizat că a fost lansată săptămâna trecută o aplicaţie care permite angajatorilor să îi înregistreze electronic pe toţi cei care desfăşoară activităţi de tip zilier.

Angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă al salariaților cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă, cu informarea și consultarea sindicatului, a reprezentanților salariaților sau a salariaților.

Reducerea timpului de muncă poate fi de cel mult 10 zile lucrătoare consecutive,

 » Citește tot articolul pe www.hotnews.ro