Prognoza meteo pentru patru săptămâni. Vin ploile în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 6 mai – 3 iunie. Vremea va fi foarte călduroasă, dar va ploua în toată țara. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului.

Prognoza meteo pentru săptămâna 6 – 13 mai

Valorile termice se vor situa ușor peste mediile multianuale în regiunile vestice, în timp ce în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în vestul, sud-vestul și local în centrul țării și deficitare în rest.

Prognoza meteo pentru săptămâna 13 – 20 mai

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile nord-vestice, deficitar în cele sudice și apropiat de normal în rest.
Vremea în săptămâna 20 – 27 mai

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă în majoritatea regiunilor.

Vremea în săptămâna 27 mai – 3 iunie

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste normele climatologice ale perioadei.Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval în toate regiunile
Vremea se răcește de mâine

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a mai anunțat că vremea se răcește radical de mâine. Temperaturile maxime se vor situa undeva între 15-16 și cel mult 23-24 de grade. Vor fi și fenomene speficice instabilității atmosferice.

„În următoarele zile vom avea fenomene specifice instabilității atmosferice, cu precădere în jumătatea de vest a teritoriului. În condițiile în care astăzi vremea va fi în continuare caldă, chiar deosebit de caldă în regiunile sud-estice, acolo unde vom atinge valori termice de 28-29, poate chiar 30 de grade Celsius, de mâine se răcește în toată țara. Temperaturile maxime se vor situa undeva între 15-16 și cel mult 23-24 de grade, iar poimâine se răcește semnificativ, astfel încât temperaturile maxime nu vor mai depăși valori de 20-21 de grade”, a spus Alina Șerban, meteorolog ANM.