Profesorul Vasile Astărăstoae a pus tunurile pe falsurile Guvernului: M-am enervat că acel Grup de lucru ne livrează niște minciuni pe post de adevăr. Testele PCR nu sunt fidele și nu sunt pentru boala aceasta, au marjă de eroare 30 %

Profesorul dr. Vasile Astărăstoae, fost președinte al Colegiului Medicilor din România, a declarat sâmbătă seară, la Marius Tucă Show, că s-a săturat de impunerea de restricții în baza unor minciuni vehiculate la nivel înalt, pe plan intern și extern. Specialistul a enumerat cele trei minciuni fundamentale care stau la baza relei gestionări a epidemiei de coronavirus în România: carantina și izolarea; bariera de 3 infectați la mia de locuitori; eficiența testelor PCR.

„Nu suport minciuna. Iar dacă nu suport minciuna, trebuie să reacționez. În al doilea rând, n-am obosit, ci am devenit mai nervos. L-am văzut înainte la d-voastră pe părintele Necula și am zis: „Dacă aș avea și eu calmul său!”. Dar am devenit nervos pentru că m-am săturat să-mi dea lecții cei care n-au diplomă de Bacalaureat, n-au diplomă de licență sau au făcut facultatea de medicină în 9 ani sau au operat hernii la Huși. Dacă e să spunem o abordare eficientă, trebuiau să aibă un grup de lucru care, tot timpul, să urmărească ce s-a constatat în știință cu privire la această epidemie. Trebuiau în acel grup de lucru să ia Pub Med-ul, care este una din bazele de articole științifice cea mai bună din lume, să vadă ce s-a scris în cele 30-40 de mii de articole științifice despre Covid, să vadă ce s-a scris în cele 3600 de articole despre Covid la copii și după aceea să vină cu astfel de propuneri!

“Ne livrează niște minciuni pe post de adevăr”

M-am enervat din cauză că ni se dau aceste minciuni și ni se spun ca și cum ar fi un adevăr, ca și cum ce au spus ei este Biblia, când ei nu reușesc nici măcar să calculeze care este frecvența reală, incidența într-o localitate și apar 3 cifre diferite, atunci de ce să-i cred pe ei și argumentele pe care le aduc? Atunci, dacă ne raportăm strict la acest pelerinaj, argumentul care s-a adus a fost legat nu de faptul că se adună o masă mare de oameni la acest pelerinaj, pentru că știau că nu ține fiindcă întotdeauna pelerinajul a fost bine organizat, adică se luaseră măsuri, oamenii stăteau la 1,5 metri, eu am stat la 2 metri de cel din dreapta mea și de cel din stânga mea, aveau măști (deși asta cu măștile, m-am săturat, „Sfânta mască!”, dar uite, când este lege, o respectăm). Au venit cu argumentul că pelerinii stau mult în autocar și se vor îmbolnăvi. Pe ce se bazează? Atunci trebuie să întrerupi toată circulația autocarelor, dacă se îmbolnăvesc și dacă așa au grijă de noi! Iar eu nu cred că o fac din dragoste pentru noi, eu cunosc oamenii, îi cunosc pe cei de acolo, dacă ar fi avut sentimente de compasiune, nu ar fi procedat cum procedează acuma, să inducă frica și panica în oameni!

Frica te îmbolnăvește. Frica îți scade imunitatea. Curajul, speranța crește imunitatea. Și pentru cei ce n-au credință le aduc un argument: efectul Placebo,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro