Profesorii refuză să se ocupe de testarea COVID a elevilor

Ministerul Educației a anunțat că va introduce testele rapide în școli, doar că nu există personal suficient care să se ocupe de această procedură medicală. Astfel, în lipsa medicilor și a asistenților, cadrele didactice ar urma să se ocupe de testare, dar marea majoritate nu este de acord.75% dintre angajații din învățământ se opun activității de supraveghere a copiilor, în vederea testării cu salivă, potrivit unui sondaj realizat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, în perioada 10-12 noiembrie.

„Observăm că majoritatea persoanelor chestionate (66%) s-au vaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, peste 26% dintre repondenţii care nu s-au vaccinat au în intenţie să facă acest lucru în perioada imediat următoare”, au transmis reprezentanții sindicaliștilor, citați de B1 TV.

Mai mult, în ceea ce priveşte obligativitatea prezentării certificatului verde la locul de muncă pentru toţi angajaţii, atât de la stat, cât şi de la privat, doar 30% ar fi de acord ca acesta să se aplice şi în unităţile de învăţământ.

„În urma răspunsurilor primite, observăm o reticienţă a cadrelor didactice în ceea ce priveşte supravegherea elevilor în timp ce-şi administrează testele rapide antigen din salivă pentru depistarea COVID-19. Peste 75% dintre repondenţi nu sunt de acord să supravegheze copiii în timp ce-şi administrează aceste teste”, au mai transmis reprezentanţii „Spiru Haret”.

 » Aflați mai multe informații aici.