ROPRES

Profesorii organizează joi un mare miting la București!

Distribuiți acest articol!

Liderii marilor sindicate din educație au anunțat marți, la finalul unei discuții la guvern, că greva continuă, iar propunerile guvernului sunt inacceptabile. Ei au cerut creșterea rapidă a salariilor profesorilor.

”Greva continuă deocamdată, poate mâine decidenții vor veni cu o soluție acceptabilă. Am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării”, a spus Simion Hăncescu, liderul FSLI.

Liderii sindicatelor au mai anunțat că pregătesc un miting joi în București.

”Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. Propunerile pe termen lung, precum legea salarizării, trenează și ele. În acest ritm cred că va fi o grevă de durată, câteva săptămâni”, a spus Anton Hadăr, liderul sindicatului Alma Mater.

Liderii sindicali au spus că soluția bonusurilor de 1.000 de lei pe an pentru profesorii debutanți, propusă de guvern, este inacceptabilă pentru că e o sumă mică și pentru că această soluție i-ar nemulțumi pe cei cu salariile puțin peste ale debutanților.

Greva din educație a început luni, 22 mai.

Reprezentanții guvernului și ai coaliției PSD-PNL-UDMR au propus duminică la întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din educației câteva măsuri pentru a stopa greva generală. Sindicatele au respins categoric propunere.

Cele mai importante propuneri ale guvernului Ciucă:

instituirea unui bonus de 1.000 de lei pentru profesorii debutanți
acordarea de bonusuri pentru profesorii care predau în zone defavorizate
creșteri de salarii pentru personalul nedidactic
Legea salarizării finalizată până la jumătatea lunii iulie
Reprezentanții sindicatelor nu au acceptat în primă fază aceste propuneri și au cerut creșteri generalizate de venituri pentru toate cadrele didactice.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...