Profesorii au rămas fară programări la vaccinare

Simion Hăncescu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, susţine că au fost unele deficiențe de comunicare ale autorităţilor care au dus, în final, la o oarecare blocare a accesului cadrelor didactice la vaccinare. „Nu ştiu exact unde a existat disfuncţionalitatea, la Sănătate sau la Educaţie, dar urmarea este că profesorii nu au putut să se programeze la vaccinarea anti-COVID cu toate că şcoala bate la uşă. Există şi o problemă practică. ”  

Acesta a declarat: „Profesorii au cam rămas fără programări la vaccinare, deocamdată, iar parte din ei ne-au anunţat că nu merg la cursuri dacă nu sunt vaccinaţi. Şi nu sunt puţini, atenţie!”

Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare că fiecare unitate de învăţământ preuniversitar trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor şi personalului angajat pe platforma campaniei de vaccinare.

Unele voci susţin că demersul vine oarecum tardiv, la câteva zile de la lansarea înscrierilor în cea de-a doua etapă de vaccinare, campanie care poate fi accesată şi de cadrele didactice, sistemul de Educaţie fiind considerat domeniu de lucru esenţial. În plus, comunicarea a venit într-un moment în care locurile pentru vaccinare erau deja epuizate, ţinând cont de numărul limitat de centre deschise până acum.

Sursa text : adevarul.ro

Sursa foto : scoala9.ro