Profesor de sănătate publică: Ce vedem este doar începutul. România va avea soarta Italiei. E deja prea târziu

Va urma o creştere a numărului de cazuri, iar ce vedem acum este doar începutul, a declarat profesorul de sănătate publică Răzvan Cherecheş, de la Universitatea Babeş Bolyai, într-o emisiune la Europa FM.
 

Potrivit lui Cherecheş, România a ajuns în situaţia de faţă deoarece transmiterea comunitară s-a amplificat, iar virusul se împrăştie rapid pe fondul măsurilor de relaxare. La agravarea situaţiei au contribuit şi erorile de comunicare ale guvernanţilor, dar şi faptul că lumea nu poartă mască. 
 

„Ce ne aşteaptă va fi mult mai grav decât primul val, pe care datorită măsurilor luate la timp, am reuşit să-l potolim. Acum suntem cu totul în altă fază. Vom avea o creştere exponenţială similară cu cea a Italiei. Aşa cum Italia n-a luat măsurile deoarece creşterea era prea mică, în momentul în care te îngrijorezi este deja prea târziu”, a spus Cherecheş. 

„Chiar dacă de mâine, nimeni nu va avea voie să iasă fără mască, se dau amenzi peste tot, numărul de cazuri tot va continua să crească”, a mai declarat acesta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 » Citește tot articolul pe www.mediafax.ro