Actualitate ROPRES

Procurorii anunță că polițistul care a ucis o fată de 13 ani, pe trecerea de pietoni, nu se afla în misiune și conducea cu o viteză peste limita legală

polițist accident fata 13 ani

Procurorul Călin Radu a anunţat, vineri, că poliţistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani și a rănit o alta, pe trecerea de pietoni, nu era în misiune şi conducea cu viteză peste limita legală. Polițistul este cercetat pentru ucidere din culpă, având calitatea de suspect. Mașina de politie avea semnalele luminoase în funcțiune, nu şi pe cele acustice.

”Ca urmare a nerespectării limitei maxime de viteză admise în localitate, nu a acordat prioritate de trecere victimei şi a accidentat-o, provocându-i leziuni traumatice ce au cauzat decesul imediat. Facem precizarea că victima minoră în vârstă de 13 ani era angajată în traversarea carosabilului pe trecerea de pietoni”, a declarat, vineri, procurorul Călin Radu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1, informează News.ro.

Potrivit acestuia, la ora transmiterii acestei ştiri, procurorii de caz apreciază u privire la dispunerea unor măsuri preventive.

”La acest moment, din administrarea mijloacelor de probă, s-a reţinut că avea mijloacele luminoase în funcţiune, dar nu şi pe cele acustice, că nu se afla în misiune, iar procurorii nu au reţinut incidenţa niciunei cauze justificative sau de neimputabilitate”, a mai declarat procurorul.

Acesta a explicat şi că se va dispune o expertiză pentru a se afla viteza cu care circula poliţistul la momentul producerii accidentului.

Poliţistul are calitatea de suspect şi i-a fost adusă la cunoştinţă acuzaţia de ucidere din culpă.

S-ar putea să-ți placă și...