Procesul lui Vlad Pascu | Judecătoarea, către mama Robertei, tânăra moartă în accident: „Ați fost la înmormântarea acesteia?”

Părinții victimelor tragediei din 2 Mai și tinerii care au supraviețuit accidentului provocat de Vlad Pascu au depus mărturie, joi, 9 mai, la Judecătoria Mangalia, despre accidentul din 19 august 2023.

Livia Dragomir, mama Robertei, a fost întrebată de judecătoarea Ancuța Popoviciu „ce consecințe a avut, în urma accidentului”. „Să-ți plece copilul la mare și să-ți moară, să-ți amintești ultimele ei vorbe, «pa, mami, ne vedem luni!» și să știi că acea luni nu va mai veni. Cum credeți că mă simt?”, a declarat mama Robertei, în sala de judecată. Femeia a mărturisit că a aflat de la sora ei, la telefon, de moartea fiicei sale, iar de atunci îi este frică, ori de câte ori sună telefonul.

A urmat o altă întrebare din partea judecătoarei, care i-a înmărmurit pe cei din sala de judecată: „Ați fost la înmormântarea acesteia?” „Am fost, e copilul meu, dar nu am putut să o văd atunci, sicriul era sigilat. Era atât de zdrobită în accident, că nici nu a putut fi îmbrăcată. Eu mi-am văzut ultima oară fata în momentul în care a plecat de acasă”, a continuat Livia Dragomir, conform Libertatea.ro

Roberta Dragomir avea 20 de ani

Mai multe detalii despre desfășurarea procesului lui Vlad Pascu, unde au dat declarații în instanței părinţii Robertei Dragomir, părinţii lui Sebi Olariu, bunica Robertei şi o rudă a familiei Olariu, dar şi Cristina şi Alex, răniţi în accidentul rutier de lângă 2 Mai.

În noaptea de 19 august 2023, la ora 5:20, Vlad Pascu, aflat sub influenţa drogurilor şi la volanul unui Mercedes decapotabil, a intrat cu peste 100 km/h într-un grup de tineri care mergeau pe marginea drumului ce leagă Vama Veche de 2 Mai.

În urma impactului, trei tineri au fost răniţi, iar doi au murit. Roberta Dragomir avea 20 de ani, iar Sebastian Olariu, 21 de ani. Ambii erau studenţi la Facultatea de Geografie din Bucureşti. Vlad Pascu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia, sub acuzațiile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.