ROPRES

Probleme la DN2C, între Slobozia și Amara. Senatorul Adrian Costea (AUR) sesizează Ministerul Transporturilor

Distribuiți acest articol!

Infrastructură rutieră are mare nevoie de investiții – pe lângă lipsa autostrăzilor, multe drumuri naționale sunt într-o stare deplorabilă, după cum semnalează cetățenii – conducători auto. Senatorul AUR Adrian Costea a preluat o astfel de sesizare de la un cetățean român care a trimis numeroase petiții către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și către subunitățile DRDP București și Constanța privind reabilitarea sectorului de drum Slobozia-Amara (DN2C). Petițiile au rămas fără răspuns, astfel că Adrian Costea a sesizat Ministerului Transporturilor necesitatea de a reabilita acest sector de drum.

Senatorul AUR precizează că porțiunea de drum dintre Slobozia-Amara nu are lățimea corespunzătoare a unui drum național secundar (conform normelor, suprafața practică ar trebui să aibă 3 metri pe fiecare dintre cele două benzi). Este nevoie de intervenție de urgență pentru a aduce acest sector la lățimea corespunzătoare, conform normelor tehnice, așa cum s-a întâmplat cu sectorul de drum Amara-Grivița.

De asemenea, mai sunt probleme ce țin de starea în care se află carosabilul și de alte proiecte nefinalizate.

„Al doilea aspect este starea carosabilului – multe denivelări ce necesită reducerea vitezei, probleme extrem de mari pentru vehiculele grele. Un proiect care nu a fost materializat este dotarea sectorului de drum Slobozia-Amara cu piste de biciclete, unul benefic pentru turismul balnear de la Amara. Dar până atunci, este nevoie de lățirea acestui sector conform normelor în vigoare și repararea lui!”, subliniază senatorul Adrian Costea, care solicită Ministerului Transporturilor să transmită când vor fi rezolvate toate aceste probleme.

Distribuiți acest articol!

S-ar putea să-ți placă și...