Problema încălzirii Colegiului din Sfântu Gheorghe, rezolvată după intervenția senatorului AUR Ionuț Neagu

Senatorul AUR Ionuț Neagu a primit răspuns din partea ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la situația celor 1000 de elevi ai Colegiului Național „Mihai Viteazul” din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, care sunt nevoiți să învețe online, nu din cauza restricțiilor impuse de Covid, ci din cauza frigului din majoritatea sălilor de clasă. În calitate de secretar al Comisiei pentru drepturile omului, Neagu a cerut măsuri urgente pentru acest caz și implicarea personală a ministrului Educației. Pe de altă parte, Cîmpeanu susține că problema trebuie rezolvată consiliul local din Sfântu Gheorghe.

Clădirile unităților de educație timpurile, școlilor primare, gimnaziale și liceale, fac parte din domeniul public local și sunt administrate de către consiliile locale. Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul Școlar Județean Covasna, au apărut probleme de natură tehnică la centrala tehnică care asigură încălzirea clădirii Colegiului Național „Mihai Viteazul”, iar, în urma colaborării între ISJ Covasna, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe și conducerea Colegiului, au fost soluționate aceste probleme”, se arată în răspunsul ministrului Educației Sorin Cîmpeanu.

Pentru eliminarea unor astfel de fenomene neplăcute, este necesară înlocuirea cazanelor și modernizarea întregului sistem de încălzire a unității de învățământ. Lucrările sunt obiective în cadrul Proiectului Reabilitarea clădirii principale corp A-B, clădire bibliotecă la Colegiului Național „Mihai Viteazul”, finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și din bugetul local.