Prinşi pe camere: Şase adolescenţi din Bihor cu dosare penale, după ce au distrus 16 indicatoare rutiere (FOTO / VIDEO)

Şase adolescenţi bihoreni cu vârste între 14 şi 18 ani, dintre care patru sunt fete, s-au ales cu dosare penale, după ce au distrus 16 indicatoare rutiere din Tinca.

Făptaşii au fost “prinşi” pe camerele de supraveghere montate pe străzi de primăria comunei. În imagini se vede cum adolescenţii, care circulau în grup noaptea prin localitate, iau la rând stâlpii cu tăbliţele de pe marginea drumului, trag de ele şi nu se lasă până nu le pun la pământ.

Contactată pe această temă, Ioana Lascău, responsabil la biroul de relaţii cu presa al Poliţiei Bihor, a declarat că întâmplarea s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.

“Şase persoane sunt bănuite că ar fi distrus 16 semne de circulaţie pe străzile Horea şi Andrei Mureşanu din localitate. Toate cele şase persoane au fost identificate, fiind vorba despre doi băieţi cu vârste de 14 şi 17 ani şi de patru fete de vârste cuprinse de 14, 15, 17 şi 18 ani, toţi din Tinca”, a declarat duminică pentru BIHOREANUL reprezentanta Poliţiei Bihor.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru distrugere în acest caz.

Sursele BIHOREANULUI spun că făptaşii ar proveni din familii de romi înstărite din localitate, iar o parte dintre adolescenţi ar avea părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Cert este că lipsa indicatoarelor vandalizate – “Cedează trecerea” şi treceri de pietoni – ar fi putut pune în real pericol participanţii la trafic din zonă.

Ancheta în caz este continuată de poliţiştii de la Postul din Tinca.

Vezi mai jos scenele surprinse pe cameră!

 » sursa: ebihoreanul.ro